06.06.2016 13:33

Městské divadlo Kladno představuje dramaturgický plán na novou sezonu 2016/2017

Do nadcházející sezony vstupuje Městské divadlo Kladno s novým uměleckým vedením. Od začátku roku 2016  je uměleckým šéfem divadla Jaroslav Slánský, který si ke spolupráci vybral dramaturgyni Kristýnu Čepkovou. V poměrně krátké době vznikl dramaturgický plán, který se snaží o žánrovou pestrost a vyváženost.

Jak říká dramaturgyně Kristýna Čepková: „Nadcházející sezona se nese v duchu smíšení dvou základních principů divadla. Komické se v ní potkává s tragickým, řeší se vztah veřejného a soukromého, střet ženského a mužského světa“. Příběhy, které se na jevišti kladenského divadla odehrají, představí hrdiny všedních dnů, kteří našli odvahu postavit se osudu a s nadhledem čelí problémům a životním peripetiím. Tyto osudy mohou diváky inspirovat, varovat, ale hlavně ukázat, že kladenské divadlo může být i jejich příběhem.

Sezona v Městském divadle Kladno začne muzikálem v režii Ondřeje Brouska DONAHA!, na podzim čeká Kladno skotská komedie Perfect Days, v prosinci pak komedie z bájné Zeměplochy Soudné sestry. Nový rok 2017 zahájí divadlo drsnou černou komedií Poručík z Inishmoru. Na jaře bude mít premiéru hořká komedie Absolvent a jedno ze zásadních děl slavného českého básníka v autorské adaptaci Romance pro křídlovku. Sezonu zakončí klasika od Williama Shakespeara Mnoho povyku pro nic. Na malém sále divadla se začne hrát na podzim komorní dramatická adaptace bestselleru Stephena Kinga Nadaný žák a dále pak komorní duet pro dvě herečky Umřít smíchy. Městské divadlo Kladno také naváže na předchozí mimoinscenační aktivity v budově divadla jako bývaly např. Malé kladenské Dionýsie nebo Divadelní ples.

Významným počinem divadla je také znovuzavedení předplatného, které si mohli diváci zakoupit naposledy v sezoně 2010 / 2011. Diváci tak mají možnost opět získat své stálé místo v hledišti a výraznou slevu z běžného vstupného. 

https://divadlokladno.cz/ 


Autor článku: Lucie Cirkva Chocholová

Městské divadlo Kladno představuje dramaturgický plán na novou sezonu 2016/2017