13.02.2017 10:46

Požádejte o evropskou festivalovou značku EFFE 2017/2018

Asociace evropských festivalů (EFA) vyhlašuje v rámci EU celoevropskou výzvu pro všechny festivaly a přijímá jejich žádosti o získání již zavedené značky EFFE 2017/2018. Zařazeny budou festivaly vynikající po umělecké a inovativní stránce, získají mimo jiné možnost sebeprezentace a zviditelnění a ti nejlepší pak také obdrží Cenu EFFE.

Značka EFFE pro festivaly znamená, že jejich publikum, sponzoři, mediální partneři, lokální autority a samozřejmě program patří do výjimečné, inovativní skupiny dalších festivalů z EU i jinde. Festivaly s labelem EFFE také získají příležitost k vzájemnému, profesnímu networkingu u příležitosti EFFE Label Meet-up, které proběhne 6. května 2017 v německém Frankfurtu. Navíc oceněné festivaly zvýší svou prestiž a viditelnost díky dynamickému brandingu a propagační kampani EFFE Community napříč Evropou. V neposlední řadě pak všechny zapojené festivaly dostanou prostor na webu EFFE pro vlastní profil a své místo v EFFE Professional Community.

Kritéria pro získání značky EFFE, jež budou zohledněny i při posuzování přihlášek, jsou: 1. umělecká kvalita a inovativní přístup, 2. komunitní zapojení a 3. evropský a mezinárodní rozměr festivalu.

Přihlášku najdete na oficiálním webu, včetně dalších podrobností. Nejprve je třeba se zaregistrovat do odborné komunity a odtud lze kliknout přímo na přihlášku. Primární registrace je zdarma, pro žádost o EFFE label je třeba uhradit administrativní poplatek 80 eur. O výsledcích budou přihlášení uchazeči zpraveni 15. dubna 2017.

Hlásit se lze do 17. února 2017.

www.effe.eu