12.06.2019 10:48

Staňte se spolutvůrcem divadelního programu v Přístavu 18600

Divadlo Ruderál v Přístavu 18600 oživuje bývalý brownfield Rohanského ostrova kulturou a my hledáme divadelníky, kteří do toho půjdou s námi!

O PŘÍSTAVU 18600:
Přístav 18600 je letní prostor pro kulturu a aktivní trávení volného času, který vznikl z iniciativy několika přátel na místě bývalého brownfieldu. Nachází se přímo na břehu Vltavy na Rohanském ostrově.
V kulturním programu dominují angažovaná a nekonvenční díla pro náročnějšího diváka – ať už jde o výtvarné instalace, divadelní program či debaty a koncerty.

DIVADLO RUDERÁL:
Divadlo Ruderál vzniklo v roce 2018 jako letní open air scéna v Přístavu 18600 podle návrhu mladých architektů ze studia 22:22.
Ruderální flóra je ekologické označení pro rostliny osídlující lidskou činností narušená a zpustlá místa, jakými jsou smetiště, výsypky, odvaly z těžby nerostů či železniční náspy apod. Divadlo Ruderál oživuje bývalý brownfield Rohanského ostrova kulturou a my hledáme divadelníky, kteří do toho půjdou s námi!

KOHO HLEDÁME:
Projekt se zaměřuje zejména na mladé divadelníky, studenty uměleckých škol, ale také nadšené divadelní amatéry a jejich komunitu. Do našeho programu chceme zařadit představení pro různé cílové skupiny – děti i seniory, místní i cizince, či pro znevýhodněné skupiny obyvatel.
V divadle Ruderál přivítáme experimentální a alternativní tvůrce, ale i zavedené divadelníky. Mimo jiných se zde již představili: A studio Rubín, Squadra Sua, soubor Zapětdvanáct, Vosto5, Teatr Novogo Fronta, V.O.S.A., Circus.lab, Cirkus Tety, Divadlo Líšeň, Divadlo Koňa a Motora, festival Next Wave, festival Malá Inventura a další.

CO NABÍZÍME:
Soubory můžou v divadle Ruderál svá představení zkoušet a posléze odehrát pro veřejnost. Hracím dnem je každá středa.
Lehce ukrytá poloha divadla Ruderál mu dává výhodu klidného intimního prostředí, které není rušeno provozem přilehlé kavárny. V případě site-specific projektů lze využít i další lokace v Přístavu 18600.
Přístav 18600 nabízí souborům prostor a základní technické vybavení zcela zdarma. Honoráře ani krytí dalších nákladů neposkytujeme. Soubor si může vybírat pouze dobrovolné vstupné.

TECHNICKÉ PARAMETRY A PRAKTICKÉ INFORMACE:
Hlediště s kapacitou cca 150 diváků se nachází na úpatí kopečku s pozvolnou elevací z železničních pražců. Podium má rozměr 8x4 metry a jeho horizont tvoří výhled na Vltavu a Holešovice. Součástí je také jednoduchá konstrukce pro zavěšení venkovních divadelních technologií.

KONTAKT: V případě zájmu o spolupráci nám prosím pošlete návrh svého divadelního projektu na E jindrich@18600.cz.

Těšíme se na spolupráci!

Autor článku: Převzato z: culturenet.cz