29.08.2001 00:00

Ve čtvrtek 13. září zahajuje Klicperovo divadlo v Hradci Králové novou sezonu 2001/2002

Připravili jsme pro naše diváky podle našeho nejčistšího svědomí velmi kvalitní skladbu zbrusu nových titulů:

William Shakespeare - Märta Tikkanen
"SONETY, PÁNOVÉ, SONETY!"
v rámci projektu "Bůh ochraňuj Williama Shakespeara!"
Režie Jakub Krofta

Arnošt Goldflam
ČERVENÁ KNIHOVNA
Režie Akram Staněk

William Shakespeare
TROILUS A KRESSIDA
Režie Jakub Korčák

Jaroslav Durych
BOŽÍ DUHA
Režie: Jan Antonín Pitínský

Jiří Suchý - Jiří Šlitr
ŠPATNĚ PLACENÁ PROCHÁZKA
Režie Radek Balaš

Jack London - Zdenek Plachý
NEPOHODLNÝ INDIÁN
Režii Zdenek Plachý

Anton Pavlovič Čechov
RACEK
Režie Vladimír Morávek

Arnošt Goldflam
PÍSEK
Režie Vladimír Morávek

Henri Murger - Giacomo Puccini
BOHÉMA
Režie Arnošt Goldflam

NAŠI HOSTÉ, které na začátku nové sezony přivítáme na našem jevišti, patří k těm, kteří ve svém oboru jsou ti nejlepší, co vůbec u nás máme. I proto se s nimi tak často a tak rádi znovu a znovu setkáváme.

Ve čtvrtek 13. a v pátek 14. září tradičně zahajujeme sezonu s pražským Divadlem Járy Cimrmana, které tentokrát přiveze své hry BLANÍK a ŠVESTKU. Každou hrajeme dvakrát! Přesto spěchejte, víte, jak to vždycky je, že...

HANA HEGEROVÁ, naše vynikající šansoniérka a herečka, se letos dožívá významného životního jubilea. Štěstí nám přálo a tak téměř přesně na její slavný den ji máme možnost přivítat na tradičním koncertu v Klicperově divadle a to v neděli 14. října a hlavně poděkovat za všechny ty nádherné a citlivé písně, které v jejím neopakovatelném provedení tak milujeme!

Ve čtvrtek 25. října opět přijede JAN BURIAN, aby ve Studiu Beseda pokračoval ve svých terapiích, kterých se v jeho vzácné KULTURNÍ OZDRAVOVNĚ nemůžeme nabažit.

GALERIE U KLICPERŮ pokračuje již dvanáctou sezonu v přípravě výstav výtvarných děl.
Ve čtvrtek 13. září v 16.00 hodin se představí další zakládající člen skupiny TOLERANCE '95, akademický malíř RUDOLF RIEDLBAUCH. S jeho obrazy se v Klicperově divadle budeme setkávat až do 19. října, abychom hned druhý den - v sobotu 20. října v 18.00 hodin slavnostně zahájili výstavu hradecké výtvarnice DAGMAR ŠMÍDOVÉ KARELL, která se do našeho města vrátila po svém kanadském působení ve Vancouveru...

UMĚLECKÝ SOUBOR KLICPEROVA DIVADLA drží už po několik let vzácně pohromadě. Od začátku sezony 2001/2002 přesto posilujeme dramaturgii o LUCII BULISOVOU a pánskou část souboru doplňují herci PETR JENIŠTA, MARTIN PECHLÁT a JAN SKLENÁŘ. Všichni tři se Vám najednou představí v připravované komedii W. Shakespeara TROILUS A KRESSIDA při říjnové premiéře. Zlomte vaz!

V rámci úspěšně zahájeného cyklu OPERA V DIVADLE v minulé sezoně pokračujeme v neděli 25. listopadu koncertem skvělé operní sólistky EVY URBANOVÉ. Předprodej vstupenek na tuto nevšední událost začíná 15. října 2001.

Autor článku: redakce