17.03.2017 10:39

Pozvánka na otevřenou moderovanou diskusi Opera v Praze (umění – produkce – řízení)

České středisko IATC/AICT/Sdružení českých divadelních kritiků ve spolupráci s Institutem umění – Divadelním ústavem a Jednotou hudebního divadla si vás dovolují pozvat na otevřenou moderovanou diskusi OPERA V PRAZE (umění – produkce – řízení) dne 22. března 2017 v 15,00 hod. v Malém sále IDU (Celetná 17, Praha 1).

Úvodní slovo přednesou a diskusi povedou moderátoři
Radmila HRDINOVÁ a Josef HERMAN

ke třem vzájemně prostupným, a možná i dalším navazujícím tématům:
1) Inscenační a dramaturgické směřování operních souborů v polemických ohlasech
2) Koexistence operních souborů pod jedním vedením v Národním divadle (současnost a výhled do budoucna)
3) Vztahy Národního divadla a jeho zřizovatele, Ministerstva kultury

Diskutovat mohou přijít všichni zájemci o pražskou operu, pozváni budou zástupci vedení Národního divadla a pracovníci Ministerstva kultury

Pozvánka na otevřenou moderovanou diskusi Opera v Praze (umění – produkce – řízení)

Zprávy

29.04.2024

Poselství k Mezinárodnímu dni tance 29. dubna 2024

Mezinárodní den tance se slaví z iniciativy Mezinárodního divadelního ústavu (ITI / International Theatre Institute) od roku 1982. Připadá každoročně na 29. dubna, kdy si připomínáme den narození francouzského tanečníka, baletního mistra a reformátora Jeana-Georgese Noverra. Autorkou letošního poselství je argentinská tanečnice Marianela Núñez.

29.04.2024

Přípravy na divadelní tábor Divadlo hrou s Koločavou jsou v plném proudu. V letošním ročníku jsou zapojená čtyři divadla z celé republiky i Univerzita Palackého

Divadlo hrou s Koločavou, inovativní integrační projekt, který se poprvé uskutečnil v létě 2023, chystá své pokračování. Jak děti přirozeně naučit toleranci a empatii prostřednictvím hry a divadla se stane předmětem divadelního tábora, který se uskuteční v termínu 25. 7.– 4. 8. 2024 v ukrajinské Koločavě. Do projektu, který pořádá organizace PŘES HRANICE EU, se zapojí lektoři z Moravského divadla Olomouc, Divadla Drak, Divadla Polárka a Městských divadel pražských a překladatelky z Univerzity Palackého v Olomouci.

29.04.2024

Novinky z Institutu Pavla Šmoka: dvoudenní workshop, nová monografie či mobilní výstava

V Institutu Pavla Šmoka (IPŠ) v Braníku je i v roce 2024 zpřístupněna videotéka se studovnou s archivem tiskovin, fotografií a videofondem choreografií, nadále pokračuje i pravidelné pořádání vzdělávacích přednášek, projekcí či besed pro odbornou a širokou veřejnost, ať již v Domě tanečního umění nebo malém sále Městské knihovny v Praze. V dohledné době IPŠ připravuje vydání nové knihy, výstavu i workshop pro odbornou veřejnost.