18.04.2023 10:25

Městské divadlo Mladá Boleslav uvede premiéru inscenace Hotel mezi dvěma světy

Městské divadlo v Mladé Boleslavi uvede premiéru inscenace Hotel mezi dvěma světy současného francouzského dramatika Érica-Emmanuela Schmitta. Mystickou komedii, která se zabývá zejména tématem smrti, pro mladoboleslavskou scénu režíruje Petr Mikeska. Premiéra se uskuteční v pátek 21. dubna na velké divadelní scéně, informovala ČTK za divadlo Denisa Kábrtová.

Tajemný hotel má představovat prostor mezi světem živých a mrtvých. Jeho hosté ale netuší, jak se do něj dostali. „Místní tajemný doktor S. vám záhadu nikterak neobjasní, spíše naopak. Ale nevadí – je to celkem sympaťák a navíc velmi pohledná žena," uvedlo divadlo v tiskové zprávě.

V hlavních rolích mladoboleslavské inscenace vystoupí například Petr Prokeš, Roman Teprt, Luděk Jiří, Magdalena Jirounková a Karolina Frydecká. Dramaturgii má na starosti Kateřina Suchanová, kostýmy Agnieszka Pátá Oldak a hudbu Linda Winterová.

Hru Hotel mezi dvěma světy napsal autor v roce 1999. V České republice ji poprvé inscenovalo Divadlo F. X. Šaldy v Liberci v roce 2006. Hotel mezi dvěma světy je první Schmittovou hrou, kterou mladoboleslavské divadlo uvede.

https://www.mdmb.cz/

Autor článku: ČTK: dkl, gcm