08.09.2022 12:00

Divadlo Radost v Brně připravuje hororovou inscenaci na motivy pohádky bratří Grimmů

Divadlo Radost v Brně připravuje hororovou inscenaci na motivy pohádky bratří Grimmů O perníkové chaloupce. Moderně pojatá inscenace nazvaná Jeníček a Mařenka: divadelní horor má premiéru v pátek v 18:00. Ježibabu hraje ředitel divadla Pavel Hubička.

Příběh Jeníčka a Mařenky podle polského autora scénáře Pawla Chromczyka kombinuje pohádku s motivem překonávání krize. „Před časem se mě můj šestiletý syn zeptal, jestli budeme hladovět, protože slyšel v rádiu zprávu o celosvětové krizi a bál se, že nebudeme mít co jíst," řekl Chromczyk.

Hra je vhodná pro děti od šesti let. „Vycházíme z toho, že dnešní děti vyrostly sledováním filmů o Harrym Potterovi a o Pánu prstenů. To, čeho jsme se v jejich věku báli my, je pro ně v dnešní době legrační," řekla dramaturgyně Kateřina Šplíchalová Mocová.

Inscenace spojuje vystoupení živých herců a dřevěných loutek Jeníčka a Mařenky, které jsou z dílny polského autora Rafala Budnika. Inscenaci doprovází videoprojekce a živý přenos, kdy je dění na pódiu z různých úhlů snímáno a promítáno na plátno. Hudbu napsal skladatel Piotr Klimek.

Radost je divadlo pro děti a mládež, které působí v Brně od roku 1949. V poslední době navázalo pravidelnou spolupráci s polskými umělci.

https://divadlo-radost.cz/

Autor článku: ČTK: brs, tmd, kš

Divadlo Radost v Brně připravuje hororovou inscenaci na motivy pohádky bratří Grimmů

Inscenace

03.05.2024

Bezruči se v nové sezóně dotknou výzev dnešní společnosti

Ekologie, hledání identity, rozdělená společnost a rodinné vztahy. Dva tituly známé a dva neznámé. V sezóně 24/25 uvede Divadlo Petra Bezruče pod uměleckým vedením Jana Holce Ibsenovo drama Nepřítel lidu, adaptaci novely Viktora Dyka Krysař a v českých premiérách řecké drama Janise Mavritsakise Slepá skvrna a hru kanadského dramatika Jordana Tannahilla s názvem Pozdě příchozí.

02.05.2024

Ostravské divadlo MÍR připravuje novou inscenaci Mám na tebe chuť a bude hostovat v Praze

Divadlo Mír uvede na domovských prknech už v sobotu 4. května novou inscenaci Mám na tebe chuť a zároveň s ní vyrazí i do Prahy! Pražským divákům navíc nabídne v rámci svého „turné“ také konverzační komedii Česká kletba, která měla v Ostravě premiéru na podzim. Představení v hlavním městě proběhnou v Divadle na Fidlovačce poslední červnový týden.

02.05.2024

Balet Národního divadla Brno přichází s novou premiérou věnovanou módní ikoně Coco Chanel

Balet NdB přichází s novou premiérou věnovanou módní ikoně Coco Chanel. Choreograf Mário Radačovský připravil balet o ženě, která změnou šatníku moderní ženy převrátila svět módy vzhůru nohama. Balet Coco Chanel seznámí diváky s některými důležitými aspekty života francouzské vizionářky a samozřejmě klade velký důraz také na elegantní kostýmy ve stylu Chanel, které pro NdB navrhla výtvarnice Ľudmila Várossová.